Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-09@02:20:13 GMT

«سلام فرمانده» چالشی برای سیاست‌گذاران فرهنگی

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۰۱۹۴۴

«سلام فرمانده» چالشی برای سیاست‌گذاران فرهنگی

اجتماع چند ده هزار نفری مردم تهران در ورزشگاه آزادی برای اجرای سرود «سلام فرمانده» بازتاب‌ها و تحلیل‌های متفاوتی در فضای مجازی به همراه داشت که می‌تواند فرصت و چالشی جدی برای سیاست‌گذاران فرهنگی باشد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پنج شنبه هفته گذشته بود که اجتماع بزرگی از خانواده های تهرانی در ورزشگاه آزادی برای بازخوانی سرود «سلام فرمانده» گرده هم آمده بود؛ اجتماعی که در فضای مجازی، حقیقی و رسانه ها بازتاب های متفاوتی به همراه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازتاب های رسانه ای این گردهمایی چند ده هزار نفری را می شود به چنددسته مختلف تقسیم کرد و درباره آنها نوشت؛

برخی معتقداند که این اجتماع، پیوند دوباره دهه نودی ها با آرمان های انقلاب، ولایت، دین و مذهب است که با همراهی خانواده های آنها رنگ و بوی دیگری گرفته است و نشان دهنده عمق وفاداری و نخ تسبیحی برای پیوند نسل های مختلف انقلاب است.

اما بر خلاف دسته اول، مخالفین این اجتماع معتقداند که اجبار مدیران آموزش و پرورش در بسیاری از مدارس برای پخش و حفظ دسته جمعی این سرود توسط دانش آموزان و همراهی صدا و سیما در پخش «سلام فرمانده» در شبکه های مختلف سیما و در گام بعدی درخواست از خانواده ها برای ارسال کلیپ های خوانش این سرود برای پخش از تلویزیون، باعث همه گیری این سرود در بین بچه ها شده است؛ دختران و پسرانی که پیش از این با اختیار و نه به اجبار ترانه های ساسی مانکن و تتلو را می خواندند و البته عده ای باور دارند که اگر سرود و ترانه ای که با آیین هایی ملی و مذهبی ما هم خوانی داشته باشد و از همه مهم تر به زیان کودکان سروده شده باشد، می تواند جایگزین مناسبی برای ترانه های تتلویی باشد.

باز عده ای با نگاه تخصصی تر به این سرود انتقاد دارند و محتوا و کلام این سرود را متناسب با زبان و فهم کودک نمی دانند و معتقداند که صرفا آهنگ و موزیک این سرود است که بچه ها را جذب خود کرده است.

البته در این روزها که کشور با حادثه دردناک «متروپل» آبادان داغدار است، برخی این اجتماع را به جشنی با شکوه تعبیر کرده بودند که بدون توجه به غم مردم آبادان برگزار شده است و مخالفان این عبارت، با صدای بلندتری فریاد می زدند که این اجتماع و گردهمایی، فقط همراهی و هم آوایی نسلی کوچک با امام زمان و ولایت است و در آن اجتماع نیز بارها برای همدردی با مردم داغددیده آبادانی، صلوات و فاتحه خوانده شده است.

پیش از اینکه سرود «سلام فرمانده» در فضای مجازی و بین جامعه همه گیر شود، سرودهای دیگری از این جنس نیز توانستند در مقطعی برای خود سر و صدا به پا کنند و دیده شوند؛ «ز کودکی خادم این تبار محترم ام ...»، نماهنگ «دهه هشتادیا» درباره محرم با حضور علی رام نورایی بازیگر و عبدالرضا هلالی و محمد حسین پویانفر مداح که البته این دو مداح کلیپ ها و انیمیشن های دیگری با حضور کودکان و نوجوانان و با موضوعات مختلف دینی ساخته و منتشر کرده بودند.

بدون شک بسیاری با این گذاره موافق اند که «سرود» از پتانسیل بالایی برای انتقال مفاهیم ارزشی، حماسی و ملی برخوردار است به این شرط که المان های مهمی را در بر داشته باشد؛ در ابتدا باید با ترانه هایی از جنس دنیای کودکان سروده شده باشد، سرود با «مداحی» کاملا متفاوت است و دو دنیای دیگری را شامل می شود، موسیقی آن جنس خاصی را می طلبد که بتوان با آن مفاهیم حماسی، ملی و مذهبی را با زبان کودکان نواخت و المان های دیگری که متخصصین این حوزه می توانند درباره آن سخن بگویند.

پتانسیل و ظرفیت سرود، انیمیشن، بازی های رایانه ای آنقدر زیاد است که ذهن و فکر سیاست گذاران فرهنگی را به خود معطوف دارد تا از این فرصتی که در اختیار دارند بهترین استفاده را برای همراهی و همدلی نسل کودک و نوجوان جامعه با ارزش های ملی و دینی به کار بندند. البته کار سازمان ها و نهادهای مردمی و حتی دولتی با دغدغه فرهنگی برای دیدن این ظرفیت بالای فرهنگی و هنری است که همت کنند و سالانه محصولات متنوعی تولید کنند تا دست مخاطبین این حوزه برای انتخاب باز باشد و قطعا وقتی فقط چندین محصول در ویترین این مارکت فرهنگی باشد، اشکالات و کاستی های آن بیشتر هویدا می شود و اگر سالانه این مخاطبان با ده ها سرود، بازی و انیمیشن سر و کار داشته باشند، به تدریج از اشکالات این محصولات کاسته خواهد شد و راه برای شکوفایی این مسیر هموارتر می شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سلام فرمانده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۱۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از فلزیاب جرم است؟

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی در مورد اینکه آیا خرید و استفاده از "فلزیاب" عملی مجرمانه و غیرقانونی است، توضیحاتی را بیان کرد.

تبلیغات فروش "فلزیاب" یا "طلایاب" در فضای مجازی افراد بسیاری را با وسوسه پیداکردن گنج و طلا به‌سمت خود می‌کشد.
به گزارش تسنیم، برخی از این فروشندگان مدعی می‌شوند که توانسته‌اند دستگاه‌هایی وارد کنند که این دستگاه‌ها بر اساس دما و فرکانس می‌توانند مکان گنج یا طلا را دقیق نشان دهند و داشتن این دستگاه‌ها نیازی به مجوز ندارد!

سردار حسن مهری، فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی کشور درهمین‌باره در گفتگو با خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که آیا داشتن "فلزیاب" مجاز است یا خیر اظهار کرد: در اختیار داشتن انواع دستگاه‌های فلزیاب با هر عنوانی اعم از حفره‌یاب، معدن‌یاب و... طبق قانون اخذ مجوز ساخت، خرید، فروش و نگهداری تبلیغ و استفاده از دستگاه فلزیاب مصوب ۱۵ اسفند ماه ۱۳۷۹ مجلس شورای اسلامی و آیین‌نامه اجرایی این قانون مصوب ۱۳۸۲ تنها با اخذ مجوز از وزارت میراث فرهنگی مجاز و در غیر این صورت ممنوع است.

وی افزود: چنانچه فردی بدون داشتن مجوز از این دستگاه استفاده کند، دستگاه توقیف و ضبط خواهد شد؛ همچنین در صورت خارجی بودن دستگاه مشمول قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است و تا سه برابر ارزش دستگاه جریمه نقدی نیز خواهد داشت.

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی کشور بیان کرد: تبلیغاتی که در فضای مجازی برای این دستگاه‌ها وجود دارد و فروشندگان مدعی می‌شوند که این فلزیاب‌ها می‌توانند "طلا" را پیدا کنند کاملاً اشتباه و همگی فریب تبلیغاتی است.

سردار مهری تصریح کرد: یگان حفاظت میراث فرهنگی تمامی تبلیغاتی را که در فضای مجازی و حقیقی برای خرید و فروش این دستگاه‌ها می‌شود، تحت‌نظر دارد و با افرادی که به‌صورت غیرقانونی اقدام به خرید و فروش کنند، برخورد می‌کند.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا واردات دستگاه‌های فلزیاب باید در قالب اخذ مجوز باشد یا خیر، گفت: از آنجا که فلزیاب در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز جزو اقلام کالای مجاز مشروط، دسته‌بندی شده است، برای داشتن و واردات آن نیز باید مجوز تهیه شود.

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی کشور گفت: البته ما در ایران شرکت‌هایی داریم که این دستگاه‌های فلزیاب را برای کاربرد‌های صنعتی و تأسیساتی تولید می‌کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: رشد ۱۰۰ درصدی کشف اشیاء عتیقه تقلبی در کشور کشف فلزیاب از متخلفان در شهرستان فارس

دیگر خبرها

  • اجتماع بزرگ دختران دانشجو در حرم حضرت معصومه(س) + تصاویر
  • توجه به تربیت رکن اساسی سیاست‌های فرهنگی دانشگاه است
  • توجه به امر تربیت در کنار آموزش، رکن اساسی سیاست‌های فرهنگی دانشگاه است
  • اجتماع بزرگ "فرمانده مهدی" در یزد برگزار شد
  • استفاده از فلزیاب جرم است؟
  • لزوم توجه سیاست‌گذاران به انگیزه ماندگاری پزشکان
  • برگزاری اجتماع عظیم دختران کُرد به مناسبت روز دختر
  • برگزاری اجتماع «فرمانده مهدی» در مهریز
  • پیام رهبری به خانواده سردار ترور شده در سوریه
  • پیام ویژه رهبری به خانواده سردار ترور شده توسط اسرائیل